Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

My inspiration2:Emily Didonato

Ήταν μία εβδομάδα περίπου πριν, όταν σ'ένα κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης στο δελτίο ειδήσεων άκουσα ότι η Emily Didonato είναι πλέον αν όχι το πιο ακριβοπληρωμένο-ένα απ'τα πιο ακριβοπληρωμένα και διάσημα μοντέλα του κόσμου:. DD
Στους περισσότερους μπορεί αυτό το όνομα να μην κάνει καμία απολύτως αίσθηση γιατί η Emily δεν είναι ακόμα γνωστή στο ελληνικό κοινό, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει για μένα αυτό το όνομα.
Ανακάλυψα την ύπαρξή της περίπου τέσσερα χρόνια πριν όταν ήμουν στην πρώτη λυκείου και έψαχνα σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο για καλλυντικά, προϊόντα ομορφιάς κτλ.Μπαίνοντας, λοιπόν, στο site της Maybelline New York εντυπωσιάστηκα στην κυριολεξία από την Emily. Πραγματικά δεν μπορούσα να δω τίποτα άλλο! Είχα εκπλαγεί απ'το πόσο μικρή και συνάμα γλυκιά φάνταζε η κοπέλα που με κοίταζε στην οθόνη και αμέσως προσπάθησα να βρω πληροφορίες γι'αυτήν!


Σ'αυτό το σημείο, και πριν σας ξεναγήσω στην λαμπερή της ζωή, θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην φίλη μου Αλίκη  για την υπομονή της αφού τόσα χρόνια στο σχολείο σε κάθε μας συζήτηση της ανέφερα την λατρεμένη Emily: p

Συνεχίζοντας, η Emily DiDonato γεννήθηκε στις 24 του Φλεβάρη του 1991 και είναι Αμερικανίδα.Τώρα μπορεί να έχει εγκατασταθεί στην  Νέα Υόρκη, αλλά η καταγωγή της είναι απ'την Ιρλανδία και την Ιταλία (όπως φαίνεται κι απ'το επώνυμό της).



 Μετά από την ενθάρρυνση ενός οικογενειακού φίλου άρχισε να σκέφτεται την προοπτική του να γίνει μοντέλο και το 2007 έγινε μέλος μιας φανταστικής ομάδας στο διασημότερο πρακτορείο μοντέλων σ'όλο τον κόσμο το IMG Models Agency -κάτι λογικό αφού πρόκειται για μία κοπέλα με φοβερές αναλογίες (ύψος 1.78 και measurements 86-62-89) . Πριν υπογράψει στο συγκεκριμένο πρακτορείο έκανε κάποιες ερασιτεχνικές φωτογραφίσεις αλλά μετά το IMG δεν άργησε να έρθει και η πρώτη της "μεγάλη" δουλειά αφού φωτογραφήθηκε για μία καμπάνια του  Ralph Lauren !

 To 2009 έγινε πρόσωπο της Guess και τον Μάιο του 2009 έγινε πρόσωπο της  Maybelline New York, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για ένα μοντέλο που μόλις είχε αποφοιτήσει από το λύκειο, με μόνο μερικούς μήνες εμπειρίας μοντέλων, και έκανε το τηλεοπτικό εμπορικό ντεμπούτο της για το "Color Sensational Κραγιόν" μαζί με τις Christy Turlington, Jessica White, και την Julia Stegner . Η Didonato τον Αύγουστο του 2009 έγινε  μοντέλο της Victoria's Secret και τον Οκτώβριο του 2009 φωτογραφήθηκε για το blog της.Πριν από το 2009, η Vogue της Γερμανίας την ονόμασε "top newcomer"
Το 2010, έγινε το πρόσωπο στην καμπάνια του αρώματος Acqua Di Gioia του Giorgio Armani .



 Για το καλοκαίρι του 2013, Emily DiDonato πρωταγωνιστεί στην διαφημιστική καμπάνια για την Oysho. Επίσης, έκανε το ντεμπούτο της στο Sports Illustrated Swimsuit Issue 2013 στη Ναμίμπια. 
Φήμες αλλά και φωτογραφίες δήλωναν, ότι περίπου δύο χρόνια πριν ότι η Emily έπασχε από νευρική ανορεξία-κάτι βέβαια που τώρα έχει καταφέρει να ξεπεράσει!



  •  'Οσον αφορά τώρα τις σχέσεις της Emily δεν μας έχει συνηθίσει στο να τις προβάλλει, αλλά είναι και παραμένει διακριτική.Δύο σχέσεις της παρόλα αυτά είναι γνωστές.Αρχικά το 2010 με τον Justin Hopwood , επίσης μοντέλο, η οποία τελείωσε το 2012.
  • Γνωστή έγινε παρόλα αυτά και η προσωρινή της σχέση τον Μάρτιο του 2013 με τον   Jake Gyllenhaals αφού πρόκειται για έναν πολύ διάσημο και μεγάλου κύρους ηθοποιό. Προτότυπη σχολιάστηκε η συγκεκριμένη επιλογή του ηθοποιού αφού έδειχνε μεγάλη προτίμηση σ'άλλου είδους και άλλου στυλ γυναίκες, αφού προηγούμενες σχέσεις του ήταν η Taylor Swift , η Reese Witherspoon , καθώς και η Kirsten Dunst .






Όλοι μας έχουμε ως πρότυπα ανθρώπους είτε απ'τον χώρο των γραμμάτων, είτε των τεχνών, του αθλητισμού, της τηλεόρασης, της μουσικής βιομηχανίας, κτλ. Μια φίλη μου κάποτε μου είχε εμμέσως πει ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο να έχεις πρότυπα απ'τον χώρο της μόδας καθώς είναι άνθρωποι που δεν έχουν προσφέρει κάτι με το έργο τους, κάτι για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο παρά μόνο περιορίζονται στην επιφάνεια και την εικόνα.

Και θα είχε απόλυτο δίκιο απ 'την στιγμή που δεν γνώριζε τι σήμαινε για μένα το συγκεκριμένο μοντέλο. Όταν σε περιτριγυρίζει η ανασφάλεια ειδικά στην εφηβεία νιώθεις την ανάγκη από κάπου να πιαστείς, να στηριχτείς και να μοιάσεις.Δεν εννοώ βέβαια να οδηγηθείς στο να χάσεις τον εαυτό σου και την ταυτότητά σου, για να γίνεις αποδεκτός, ούτε να προσπαθείς μανιωδώς να μοιάσεις στον άλλο.Μιλάω για μια υγιή ταύτιση την οποία κάνεις εσύ για τον εαυτό σου , για να αποδεχθείς το ποιος είσαι .




















Τέλος, η Emily χωρίς να το γνωρίζει ήταν το εφηβικό μου πρότυπο και με βοήθησε να με αποδεχτώ όπως είμαι.Να πω στον εαυτό μου ότι είναι ok να είσαι 1.75, να πω είναι ok να μην έχεις εντελώς αρμονικά χαρακτηριστικά γιατί τότε διαχωρίζεσαι απ'την μάζα , ξεχωρίζεις και εκτιμάσαι απ 'τους άλλους και τέλος, είναι ok να  αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο όπως θες εσύ να τον αντιληφθείς, ακόμη κι αν αυτή σου η εικόνα αποτελεί μια ουτοπία, μία ψευδαίσθηση χωρίς να ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου